Podczas logowania wyskakuje błąd „Nie można znaleźć konta”/ „Konto zostało dezaktywowane”

Scarlett
Scarlett
  • Zaktualizowano

Jeśli podczas logowania pojawia się komunikat „Nie można znaleźć konta” lub „Konto zostało dezaktywowane”, zazwyczaj oznacza to, że Twoje konto nie jest już dostępne za pośrednictwem aplikacji i najprawdopodobniej zostało wcześniej usunięte.

Jeśli uważasz, że Twoje konto zostało dezaktywowane przez pomyłkę lub chcesz odzyskać dostęp, skontaktuj się z naszym administratorem lub zespołem pomocy. Mogą pomóc w jego reaktywacji.

Udostępnij ten artykuł

Czy ten artykuł był pomocny?

Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 6 z 10

Masz więcej pytań? Wyślij zgłoszenie

Komentarze

Komentarze: 0

Zaloguj się, aby dodać komentarz.