Jak mogę anulować subskrypcję?

Scarlett
Scarlett
  • Zaktualizowano

Anulowanie subskrypcji oznacza wyłączenie automatycznego odnawiania, ale nadal będziesz mieć dostęp do wszystkich funkcji subskrypcji przez pozostały czas bieżącego okresu.

Subskrypcje należy anulować co najmniej 24 godziny przed kolejną datą rozliczenia, jeśli nie chcesz kontynuować. Nie jesteśmy w stanie zapewnić zwrotu pieniędzy za subskrypcje, które nie zostały anulowane w wymaganym czasie.

Sposób anulowania subskrypcji zależy od tego, gdzie ją kupiłeś (lub zarejestrowałeś się na bezpłatny okres próbny). Wybierz poniżej miejsce zakupu:

  • Jeśli wykupiłeś abonament lub aktywowałeś bezpłatny okres próbny na stronie HARNA:


    1. Kliknij ten link (lub odwiedź naszą stronę internetową i podążaj tą ścieżką: Menu w prawym górnym rogu → Moje subskrypcje). 

    2. Wprowadź zarejestrowany adres e-mail powiązany z Twoim kontem i naciśnij przycisk Kontynuuj.

    3. Po zalogowaniu wyświetlone zostaną informacje o bieżącej subskrypcji. Aby anulować subskrypcję, wybierz opcję Anuluj subskrypcję. Następnie wybierz powód anulowania.

    ❗️Należy pamiętaj, że jeśli zdecydujesz się zachować aktywny plan, miną +- 24 godziny, zanim przycisk "Anuluj subskrypcję" pojawi się ponownie z powodu synchronizacji danych.

    Wcześniej możesz zobaczyć komunikat "Informacje o subskrypcji są aktualizowane co kilka godzin".

    Jeśli właśnie dokonałeś subskrypcji i chcesz ją anulować - również będziesz musiał poczekać na pojawienie się przycisku anulowania (nie od razu po zakupie, ale później).

    Przycisk może być również nieobecny, jeśli anulowałeś już subskrypcję. W takim przypadku należy wysłać wiadomość e-mail z potwierdzeniem anulowania, którą możesz wyszukać w swojej skrzynce odbiorczej i spamie. Wtedy możesz być pewien anulowania.

    Aby uniknąć kolejnej opłaty, należy anulować subskrypcję co najmniej 24 godziny przed końcem bezpłatnego okresu próbnego lub bieżącego okresu subskrypcji.

  • Jeśli kupiłeś subskrypcję lub włączyłeś bezpłatną wersję próbną w App Store: 

    Możesz anulować bezpłatny okres próbny lub subskrypcję w dowolnym momencie, wyłączając automatyczne odnawianie w ustawieniach konta Apple ID.

    Aby uniknąć obciążenia, anuluj subskrypcję w ustawieniach konta Apple ID co najmniej 24 godziny przed końcem bezpłatnego okresu próbnego lub aktualnego okresu subskrypcji.

    Tylko Ty możesz zarządzać swoimi subskrypcjami. Dowiedz się więcej o zarządzaniu subskrypcjami (i sposobach ich anulowania) na stronie wsparcia Apple.

  • Jeśli kupiłeś subskrypcję lub włączyłeś bezpłatną wersję próbną w Google Play:


    Możesz anulować bezpłatny okres próbny lub subskrypcję w dowolnym momencie, wyłączając automatyczne odnawianie w ustawieniach konta Google Play.

    Aby uniknąć obciążenia, anuluj subskrypcję w ustawieniach konta co najmniej 24 godziny przed końcem bezpłatnego okresu próbnego lub aktualnego okresu subskrypcji.

    Tylko Ty możesz zarządzać swoimi subskrypcjami. Dowiedz się więcej o zarządzaniu subskrypcjami (i sposobach ich anulowania) na stronie pomocy Google.

Po anulowaniu subskrypcji należy pamiętać, że chociaż nadal będziesz mieć dostęp do swojego konta przez pozostałą część cyklu rozliczeniowego, nie będziesz już mieć dostępu do żadnych treści w aplikacji HARNA po wygaśnięciu subskrypcji.

Należy również pamiętać, że usunięcie aplikacji lub rezygnacja z subskrypcji biuletynu nie powoduje anulowania subskrypcji. Opłaty subskrypcyjne będą naliczane automatycznie, niezależnie od tego, czy użytkownik korzysta z subskrypcji.

Powiązane z

Udostępnij ten artykuł

Czy ten artykuł był pomocny?

Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 22 z 239

Masz więcej pytań? Wyślij zgłoszenie

Komentarze

Komentarze: 0

Zaloguj się, aby dodać komentarz.